pogopops01COL_edited.jpg

35 år etter oppstarten, er låter Pogo Pops mer vitalt enn noen gang. I juni spiller de med a-ha og Simple Minds i Oslo. Måneden etter kommer de til Lofthus og Morellfestivalen.

 

Fra tidlig på 90-tallet ble Pogo Pops en betydningsfull del av bergensbølgen sammen med band som Barbie Bones og Chocolate Overdose.

 

De ble nominert til Spellemann for albumet Pop Trip i 1992, før de vant den gjeve prisen året etter, for beste popgruppe. Nevnte a-ha måtte gå slukøret hjem uten pris. De hadde enorm suksess i Japan, hvor de turnerte tre ganger, men etter hektisk turnévirksomhet var de utslitte og tok en pause i 1996. Det skulle gå hele ti år før de fant sammen igjen, og først i 2017 slo de seg inn igjen på radaren med albumet «Love is the greatest compass», som fikk strålende kritikker, blant annet terningkast 5 i Dagbladet og i Dagsavisen.

 

Pogo Pops anno 2022 har med seg det beste fra 35 år med dedikert kvalitetsbevisst musikalitet, tilført nyvunnet spilleglede. Frank Hammersland, trommis Nicolai Hamre og gitarist Viggo Krüger har vært med fra den spede start i 1987. Pogo Pops reindyrker trioformatet, og selv om sistealbumet her tatt nye steg med både bredere musikalsk uttrykk og dypere låter, er det fremdeles et solid Pogo Pops stempel med inspirasjon fra det beste av det britiske.

Pogo Pops

Høyr deg opp