dePresno

IdaBjorvik_Sony_dePresno17463_4-12-2020_

Allerede i mai 2015 ble dePresno en av de mest spennende nykommerne fra Bergen etter at han ut fra intet slapp sin første singel Forever. Høsten 2016 fikk han sitt ordentlige gjennombrudd med singelen Hide And Seek som var en av de mest spilte låtene på P3 det halvåret. Låten ble også fremført live på bl.a. Lindmo, TV-Aksjonen og hos P3 Christine, noe som virkelig ble startskuddet for artistkarrieren til den unge bergenseren.

Siden den gang har han gitt ut flere radiolistede singler, bl.a. See You Soon, Wanderers og Too Fucked Up To Love You, og i 2019 hele to debutalbum; Technicolor og Monochrome til stor begeistring for anmelderne. Bergens Tidende trillet 5/6 og utnevnte dePresno til ”En av landets beste popsolister akkurat nå”.

Våren 2021 medvirket dePresno i programserien De Neste på NRK1 som hadde flere hundre tusen seere per episode. Samtidig slapp han en rekke singler etterfulgt av hans tredje album Places, som byr på en åpen og ærlig reise fra Bergen til månen og skildrer livet til en ungdom og alt som hører med; kjærlighet, -brudd, ensomhet, vennskap, forventninger, selvgranskning og identitet.

Likevel er på scenen dePresno virkelig fanger og engasjerer deg med sin unike sangstemme og ærlige popmusikk. De siste årene har han holdt flere minneverdige konserter på bl.a. Bergenfest, Slottsfjell og by:Larm her hjemme. Utenfor landegrensene har han gjort seg bemerket på store festivaler som Eurosonic og The Great Escape, i tillegg til at han har vært på Europaturné med AURORA. Kanskje har du også sett ham på P3 Gull eller da han stakk innom Morellfestivalen i sommer og gjorde en låt sammen med SKAAR.

Noen sitater fra pressen etter det siste albumet;

«Places» byr på fleire høgdepunkt, og ikkje minst framhevar det tekstforfattaren Bjarte Depresno Borthen. Det er tøft å vere så open og ærleg, og møtet med personen bak artistnamnet kjenst autentisk." - P3

"Places er et modent, smart og lekkert album, med flere vakre låter som får en til å føle veldig mye på kort tid." - Bergens Tidende

"Stemmen til dePresno er en attraksjon i seg selv" - Dagsavisen

dePresno

Høyr deg opp