Bendik 2021_2 (av Ole Martin Halvorsen).jpg

En av landets beste liveartister, Bendik, slutter seg til fredagsprogrammet på årets utgave av Morellfestivalen

 

Sterke kontraster har alltid vært en viktig del av Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn, og såre tekster i mektig innpakning. Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester.


Siden hun gjorde sitt inntog som Bendik har Silje Halstensen, som hun egentlig heter, utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Den hyppige turnévirksomheten i kombinasjon med hovedpersonens formidlingsevne og tilstedeværelse har bidratt til å gjøre Bendik-konsertene til noe helt for seg selv.


Publikum og anmeldere har latt seg rive med av henne og bandet, og hele to ganger
har Bendik blitt nominert til årets liveartist under P3 Gull.


Etter en pause fra både utgivelser og konserter returnerte Bendik i 2018 med singelen Perfekt, som nå har bikket ti millioner streams, og fulgte deretter opp med minialbumene
Det går bra og Sove. Albumene inneholdt låter som Bror og Din hånd, og ga henne A-listinger hos både NRK P3 og P1, og Spellemann-nominasjon i kategorien «popsolist». 

 

2020 var året Bendik skulle ut på en etterlengtet turné igjen. Da alle konsertdatoer brått ble avlyst pga covid ble året derimot starten på arbeidet med hennes første fullengderalbum på flere år.

 

Albumet Liv, kom i februar, og nå skal Bendik og hennes faste band endelig ta fatt på festivalsommeren etter en turné som gikk innom fem utvalgte storbyer tidligere i vår.

Bendik

Høyr deg opp