Foto_Malin Longva_2_BEHARIE_kvadratisk.jpeg

Da Spellemannsprisen nylig gikk av stabelen, tok det ekstreme talentet like godt med seg prisen for beste RnB/Soul hjem til peishyllen, i konkurranse med blant annet Stig Brenner.

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du altså Beharie. Med en singer-songwriterpreget låtskriving, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende på samme tid.

Inspirert av artister som Michael Kiwanuka, Leon Bridges og Moses Sumney, har Beharie skapt et ekspressivt musikalsk univers, sentrert rundt melodiøse og eksperimenterende melodier. Og etter å ha sluppet sin selvtitulerte debut-EP i 2019, har Beharie brukt tiden godt i studio.

Fjoråret startet med et samarbeid med Thomas Dybdahl, på sistnevntes sistealbum, og i april 2021 slapp Beharie sin andre EP til meget god respons. Kun litt over et halvt år senere kom den nye singelen Love Me, til fantastisk mottagelse her hjemme: «Mannen hele Norge bare må oppdage er tilbake med ny musikk.»–NRKP3.

Til tross for sin korte karriere som soloartist, har Beharie også rukket å varme opp for nasjonale og internasjonale navn som Bernhoft og Madison McFerrin.

 

2022 har allerede startet godt for Beharie, med opptreden både på Eurosonics digitale gjennomføring og nominasjon til den svenske Gaffa-utdelingen. Og ikke minst er han altså nominert til Spellemann for beste RnB/Soul. Denne våren slippes dessuten ny musikk, og Beharie er også klar for sin første fullverdige Europa-turné som support for amerikanske William Fitzsimmons.

Når han kommer hit i sommer, er det altså rett fra Spellemannsutdeling, Europaturné og spillejobber på flere av de største festivalene i landet.

Beharie

Høyr deg opp